Losoncis sakksikerek a 2016-os fővárosi és országos diákolimpián

Az idei sakk diákolimpia fővárosi, majd az azt követő országos döntőiben is folytatták sikeres szereplésüket a LOSIsok.

A február végi budapesti erőpróbán az alsós fiúcsapat fővárosi bajnoki címet szerzett. Ezüstérmes lett a felsős lánycsapat, valamint Ördög Patrik 3.c, a 3-4. osztályos fiúk és Le Thi Quynh Anh 7.c, a 7-8.-as lányok egyéni versenyében.

A március második felében lezajlott országos egyéni döntőkön Tóth Nikoletta 4.c , Miskolcon ezüstérmes lett az értékszámos 3-4.-es lányok között, Bolgár Katica 5.a pedig az 5-6. évfolyamos amatőr lányok dobogójának harmadik fokára állhatott az eredményhirdetésen.

Az április 23-25-én, Szombathelyen lebonyolított országos csapatdöntőn veretlen felsős lánycsapatunk - a későbbi győztes ellen elleni győzelmet követően-az ezüstérmeseket és a másodikok kupáját vehette át.

Az utóbbi nyolc évben hét országos elsőséget szerzett LOSIs csapatok teljesítményét már háromszor is a legeredményesebb nagytérségi iskola kupájával ismerte el a Magyar Sakkszövetség Elnöksége. (Legutóbb idén januárban.)

A fővárost és kerületünket is méltón képviselték a Losoncis csapattagok. Ők a 2008-tól tanrendünkbe került sakkoktatás legsikeresebb képviselői, a tanulásban is élen járnak.

A csatolásban, a fotón:

Az idei országos diákolimpiai csapatdöntőn résztvevő losisok

A 2016 os országos csapatdöntőn résztvevő losoncisok

Balról-jobbra: Hátsó sor-2. helyezett felsős lánycsapat. Tagjai: Cseke Viktória, Vincze Noémi, Le Thi Quynh Anh (Ani) és Shan Zheng Wen (Kata) mind 7.c.

Alsó sor: 8. helyezett alsós fiúcsapat. Tagjai: Tóth Nikoletta 4.c, Puska Ádám és Nógrády Péter  mindkettő 3c és Bárány Máté 2.a. 

ozio_gallery_jgallery
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

Fel