Az eseményen résztvevőket Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte, aki beszédében mesélt a kerület történetéről és elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy Józsefváros ennyi fantáziával és rajztehetséggel megáldott gyermekben bővelkedik.

Köszönetet mondott a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy foglalkoznak ezekkel a gyerekekkel, mesélnek nekik a kerület történetéről és támogatják őket szárnyaik bontogatásában.

A rajzokat négy – óvodás, alsó tagozatos, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos – korcsoportban díjazták, összesen 28 gyermek kapott jutalmat. Az óvodás korosztályban Polóny Zselyke, az alsó tagozatosok közt Burszán Kata Júlia, az 5-6. osztályosok között Bálint Hanna, a 7-8. osztályosok korosztályában Margóczi Erik végzett az első helyen, a zsűri fődíját pedig Kállay Gergely nyerte el.

Három mű érdemelt különdíjat: Kiss Dzsenifer 6. osztályos tanuló rajza, Pál Zoltán és Nguyen Manh Cucug közös alkotása, valamint a Losonczi Téri Általános Iskola 8. osztályos tanulóinak – Pál Zoltán, Nguyen Manh Cucug, Nguyen Ngoc Quyah, Badzsó Dorina és Murzsa Vanessza – kollázsai, melyek Józsefváros múltját és jelenét egyszerre mutatták be.

A díjátadót a Grimm-Busz Színház vidám produkciója zárta.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/5254/a-szuletesnapi-rajzpalyazat-legjobbjait-dijaztak

Fel