Testnevelés óra – 2018. május 17., péntek:

Diákbőrbe bújt tanáraink:  Stenczinger Csilla (igazgatónő), Dancs Máté, Fegyver Ilona, Földi Judit, Kása Gabriella, Kővári Tünde, Németh Lajos, Németh-Lájer Georgina, Rainer Erika

Osztály: 5.c

Balog Szabina és Ambrus Klaudia precízen felépített órával készültek. Az óra mókásan indult. Tanáraink közül többen át sem öltöztek, hamis indokokra hivatkozva, mint például Gabi néni, aki hasát fájlalva a padon élte át a kínokat. Ica néni, Tünde néni és Judit néni is beállt a sorba. Közülük ketten a bordás fal tetején készültek az előttük álló 45 percet eltölteni. Minden diák tudja, hogy veszélyes és tilos a magasban tartózkodni. :) Az órára átöltözött tanáraink közül többen is megsértették a házirendet, rágógumi, körömlakk, telefonhasználat…. minden tiltólistás dolog előkerült :)

 

Gina néni jelentése után, indulhatott csak el a bemelegítés. Szabina futást tervezett, de a kiszabott megszámlálhatatlanul sok kör után kedvezett, és mindössze csak hetet hajtott be rajtuk.  :)

Ezután következhetett az igazi munka! A társaságot két részre osztották. Az egyik fele a bordásfalon mutathatta be tudását, a másik pedig a kötéllel küzdhetett meg. :)

A bordás falon Csilla néni, Gina néni és Lajos bácsi csüngött! Láthatóan nagyon élvezték a feladatot, azonban teljesíteni nem sikerült. A fiatal tanárkolléga, Szabina rendesen megküzdött velük. Fontos szerepet kapott egymás megsegítése! :)

 

 

A kötélnél Klaudiának szembesülnie kellett azzal, hogy egyik „diákja” sem tud felmászni rá. Bár a lelkesedés ugyan megvolt, ennek ellenére a hintázáson kívül más nem igen sikerült. :)

 

 

 

 Az át nem öltözött „tanulók” is tartalmasan ütötték el az időt: :)

 

Az órát a méltán megérdemelt játékkal zárták. Tanáraikról kiderült, hogy legalább annyira szeretnek játszani, mint mi. Jó volt nézni, ahogy gyermekké váltak, s ha csak rövid időre is, de újra átélhették iskolás éveiket. Köszönjük az órán való részvételt, a sok nevetést és rosszcsontkodást …. jövőre veletek ugyanitt! J

 

 

 

 

 Történelem óra - 2018. május 17., péntek:

Diákbőrbe bújt tanáraink: Stenczinger Csilla, Horváth Zoltán, Makai Eszter, Németh-Lájer Georgina, Németh Lajos és Szabó Zoltán

Osztály: 6.c

Ezen az órán csoportban dolgoztak a „tanulók”. Szabina bemelegítésként „Akasztófa” játékkal készült. Tanáraink ügyesen helytálltak, bár erős fölényt jelentett számukra, hogy csoportjukban 3 történelem „tudós” is szerepelt. Az óra nehezen haladt….. Eszter néni és Gina néni műanyag flakonjaikkal voltak elfoglalva, Szabó Zoli bácsit „szülei” keresték óra közben telefonon, Lajos bácsi pedig folyamatosan piszkálta a körülötte ülőket….

Az óra második felében Activityt játszottak! Hamar kiderült, hogy a rajzban erős hiányosság mutatkozik. Horváth Zoli bácsi sztorizgatott, Szabó Zoli bácsi levelezgetett, Eszter néni és Gina néni Lajos bácsival hangosan beszélgetett. Ennek ellenére ügyesen szerepelve „behúzták” az első helyet!

Az óra végén pedig férfi tanáraink mutatták be nekünk a francia társadalom karikatúráját.

Nagyon jól sikerült 45 percet tudhatunk magunk mögött. Tanáraink jól érezték magukat, egyaránt mutathatták meg „tudásukat” és gyermeki énjüket.

Kása Gabi néni szavait idézve: „Nagyon jól éreztem magam, minden reggel egy ilyen órával kellene kezdeni, így egész napra meg lenne a jó hangulat.”

Köszönjük tanárainknak az aktív részvételt, a sok vicces pillanatot! Kár, hogy csak egyszer van ilyen egy évben!

 

                      

Fel