Kézműves tábor Káptalanfüred

„Színes Világunk”- Migráns program
2018-09-24
A nagy sportágválasztó
2018-09-25
„Színes Világunk”- Migráns program
2018-09-24
A nagy sportágválasztó
2018-09-25

2018. július 4. – július 13. (10 nap)
Losonci Téri Általános Iskola, 25 tanuló
Kísérő pedagógusok: Németh-Lájer Georgina, Németh Lajos

Tanulóink hatodik alkalommal vehettek részt a Kézműves táborban Káptalanfüreden. Július 4-én 10:30-kor indultunk Káptalanfüredre, hogy néhány órával később átvegyük és beköltözzünk a Kispesti Üdülőtábor házaiba.

A megszokott időbeosztás szerint 7:30-8:00 között ébredtünk, majd reggeliztünk. A délelőtti foglalkozásokat az ebéd követte. Délután strandoltunk, gyakran a Balaton partján is kézműveskedtünk. 18:00 után vacsoráztunk.

A gyerekek különböző kézműves technikákkal ismerkedtek meg. Gravírozás üvegre, gyöngyfűzés, nemezelés, faégetés, és az agyagozás színesítette napjainkat.
Immár hagyományt teremtve többször elsétáltunk Balatonalmádiba, ahol a jól megérdemelt fagylalt várt bennünket. Nagy túrát tettünk Aszőfő-Sajkod-Tihany érintésével. Tihanyban jól érthetően visszhangzott a „Hurrá nyaralunk” csatakiáltásunk, na és persze más, itt nem idézendő mondatunk . Idén is ellátogattunk Balatonfűzfőre, a gyerekek által olyannyira kedvelt bob pályára, ahol íjászkodtunk is. Balatonfüreden az Annagora Aquaparkban töltöttünk el egy hosszú délutánt a gyerekek nagy örömére. Táborozóink nagyszerűen érezték magukat, az esti pizza mellett jókat beszélgettünk, nagycsaládot alkottunk. Ha éppen nem üvegre gravíroztunk, nemezékszert, netán agyagtálat készítettünk, vagy kirándultunk, akkor maradék energiánkat a táborban és a strandon található sportpályákon vezetettük le. Kosárlabda, foci vagy asztalitenisz nélkül soha nem zárulhatott a nap!

Évről-évre bebizonyosodik, hogy a gyerekek Káptalanfüreden mennyire jól érzik magukat! Táborunkban különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg, sportolhatnak, strandolhatnak, kirándulhatnak, mindezt szerevezett formában tehetik meg. A „Jövőre, veletek, ugyanitt!” jelmondat idén is elhangzott! A gyerekek teli szatyorral és sok-sok élménnyel térhettek haza ismét szüleikhez!


Budapest, 2018. szeptember 14.

Németh-Lájer Georgina, Németh Lajos
Losonci Téri Általános Iskola