Hívogató 2021

 
 

MOTTÓNK:

„A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem
mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává
válni. És egy gyereknek megtalálni és kibontani önmagát.”

Müller Péter


Tisztán tartott, igényesen kialakított környezetben, a színes falak között színes programok várják a gyerekeket: Jeles napok, Észbontó nap, Losilimpia és még számtalan izgalmas projekt.


Iskolánk, pedagógusaink értékrendjét, nevelési elveit a műveltség, tolerancia, etikus magatartás, demokratikus közösségi lét és konszolidált életvitel jellemzi. A magasan képzett, tapasztalt, kedves tanítók a tanórákon a LÜK eszköz használatával, szakköri foglalkozásokon a sakk segítségével fejlesztik a logikát, ügyességet. Napköziben is alkalmazzuk a KIP módszert, kreativitást fejlesztő, játékos foglalkozásokat tartunk, a szabadidő hasznos eltöltésére nevelünk.


A tantermeink projectorral felszereltek, az iskola egész területén az Eduroam rendszer a tanulóknak is elérhető, így a tanórákon lehetőség van digitális tananyag és online programok használatára.


Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, melyet nemcsak az elméletben, hanem a testmozgáson keresztül valósítunk meg. A sportolás meghatározza a Losisok életét: az iskola uszodájában úszás, a hatalmas tornateremben és a modern sportudvaron foci, röplabda, tollaslabda, pingpong, és ezek mellett a sakk is megjelenik, amely sportágban országos sikereket érnek el diákjaink. Télen korcsolyázni visszük diákjainkat.


Sokszor megyünk iskolán kívüli kulturális programokra (pl.: MÜPA, Józsefvárosi Galéria, Turay Ida Színház, Magyar Természettudományi Múzeum), erdei iskolába (Magyarkút, Káptalanfüred) és a kül- és belföldi kirándulások is nagy élményt jelentenek tanulóinknak. Iskolánkban a Superar (nemzetközi zeneművészeti program) élményközpontú zeneoktatást tart.


Nagy hangsúlyt fektetünk a kompetenciák, alapkészségek fejlesztésére, kiemelt figyelmet kap az értő olvasás, a szövegértés, a logikus gondolkodás kialakítása. Iskolánkban az oktatott idegen nyelv az angol.


 

A járványhelyzetre való tekintettel a változtatás jogát fenntartjuk!


Fontos információk:folyamatosan megjelennek a honlapon

Kérdéseikkel, illetve személyes bejelentkezéseikkel keressék:

Barabási Csilla intézményvezetőt és Nyírő-Kovács Márta intézményvezető-helyettest
Telefonszám: +36 1 313 9224
Honlapunk: www.losialtisk.hu

„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

Szabó Magda