Losoncis sakkozók a Nemzeti Galériában, az idei Világsakkfesztivál programjain

V. JÓZSEFVÁROSI SAKK KUPA
2018-10-25
Köszönjük munkádat Zsuzsa néni!
2018-10-25
V. JÓZSEFVÁROSI SAKK KUPA
2018-10-25
Köszönjük munkádat Zsuzsa néni!
2018-10-25

Losoncis sakkozók a Nemzeti Galériában, az idei Világsakkfesztivál programjain

Október 13-án, Losonci Téri Általános Iskola öt sakkozója vett részt a IV. Világsakkfesztiválon. A Szamos Sakkpalota Kupa 5-5 perces gondolkodási idejű, 4 fordulós gyerek villámversenyén Polgár Judit, a rendezvény háziasszonya is üdvözölte a kis versenyzőket.

Erős mezőny, 64 gyerek csatázott a vonzó jutalmakért. Iskolánkból a legjobb eredményt az egyaránt 3-3 pontot szerző Bárány Máté 5.a és Tóth Benedek 3.a érték el.

A verseny után nagyszerű kikapcsolódást nyújtott a híres festmények közötti Sakkjátszótéren a robotok irányítása, a tableteken játszható számtalan program, a sok mozgásos és logikai játék.

Iskolánk diákjai már másfél évtizede kiemelkedő eredményeket érnek el sakkban. Az Országos Sakk Diákolimpiákon 2008-tól 2017-ig mindig a dobogón végeztek. Az utóbbi tíz évben nyolc csapatbajnoki címet szereztek! Már háromszor érdemelte ki az iskola a Magyar Sakkszövetség Elnökségétől a „Legjobb Nagytérségi Általános Iskola” kupáját, amit a Sakk Diákolimpia Országos Döntőjében az előző évben legeredményesebb 20 ezer fő feletti települések iskolájának ítélnek oda.

A fiatal sakkozókat Horváth Zoltán sakkpedagógus mellett Györkös Lajos nemzetközi mester, Korpics Zsolt és Nógrády Vilmos FIDE-mesterek készítik fel a versenyekre.

Képek: Versenykép; A Losi képviselői a rendezvényen; Marcipán „szobrászat” a Nemzeti Galéria kiállítóterében; Tóth Beni memória tornája