A Sakkmikulás is hivatalos volt a LOSI Mikulás Kupára

VOLLÉ! 2020
2018-12-03
Advent a Losiban
2018-12-12
VOLLÉ! 2020
2018-12-03
Advent a Losiban
2018-12-12

A Sakkmikulás is hivatalos volt a LOSI Mikulás Kupára

December 1-én délután, iskolánk földszinti termeiben rendeztük meg a LOSI Mikulás Kupát.

A 10 -10 perces gondolkodási idejű, 5 fordulós amatőr gyerek sakkverseny legjobban várt vendége a Sakkmikulás volt, aki az eredményhirdetésen minden versenyzőnek mikulás csomagot adott.

3 csoportban 44 gyerek ült asztalhoz a díjakért: a serlegekért, érmekért és oklevelekért. A mezőny közel felét a Losi a diákjai alkották.

A 27 fős alsós fiúcsoport győztese – a mind az öt ellenfelét legyőző - kőbányai Kellermann Botond lett, aki a szeptember végi, előző versenyünket is megnyerte. Losisok nyakába akasztotta a Mikulás a másik két érmet: az ezüstöt Bárány Máté 5.a, a bronzot Tóth Benedek 3.a érdemelte ki. Az óvodás különdíjas a józsefvárosi Lakó Péter is ismételt: három pontot szerzett, 15 nagyobbat is megelőzött.

A felsős fiú csoport győztese, az érdi Vörösmarty Gimnázium ötödikese, mind az öt ellenfele ellen teljes pontot szerzett. A másik két dobogós helyen iskolánk 6.c-s sakkozói végeztek. Az ezüstérmet Puska Ádám, a bronzérmet Bangó Ferenc érdemelte ki.

A lányok versenyében négy harmadikos Losoncis sakkozó ült a sakktáblákhoz. A kupát egykori diákunk húga, a rákosszentmihályi, 2. osztályos Tóth Tímea szerezte meg. Ezüstérmes az érdi 5.osztályos Orbán Flóra, a bronzérmet az őszi korosztályos világbajnokságon is szerepelt, Pest megyei 4.osztályos, Paksai Nikolett kapta teljesítményéért. A legjobb Losoncis lány különdíját Holló Ramóna 3.v kapta.

A versenyszervező Horváth Zoltánnak Szűcs Enikő, Bodnár László és Soós Dénes segített a verseny lebonyolításában. A versenybíróként Györkös Lajos és Nógrády Vilmos működtek közre.