Cikk iskolánkról és a KIP-ről

Rotary Magyarország YouTube verseny
2020-02-18
„Különleges iskolák Józsefvárosban”
2020-02-24
Rotary Magyarország YouTube verseny
2020-02-18
„Különleges iskolák Józsefvárosban”
2020-02-24

Az eredeti cikk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportálon olvasható: szon.hu

Új tanítási módszer a Rotary támogatásával

Az újításra, a korszerű módszerek átvételére mindig nyitottak a pedagógusok, hiszen csak így érhetik el az a célt, hogy tanítványaikat sok-sok tudással felvértezzék, a fiatalokat sokoldalú személyiséggé neveljék. A folytonos megújulás fontosságának gondolatát vallják magukénak a nyírteleki Szent Anna Katolikus Iskola tanárai is, ezért döntöttek úgy, hogy elsajátítják a Komplex Instrukciós Programot (KIP). Ennek az Amerikában kidolgozott tanulási eljárásnak az a lényege, hogy a különböző társadalmi helyzetű, különböző képességű és teljesítményű gyermekeket a hatékonyság érdekében együtt nevelik csoportmunka keretében.

A gyermekek eredményes és komplex oktatását-nevelését fontosnak érzik a Rotary Clubok is, s egy nemzetközi összefogásnak köszönhetően 23 millió forintos keretet ajánlottak fel négy magyarországi iskola 55 pedagógusának a képzésére.

Ennek a programnak a projektindító sajtótájékoztatóját csütörtökön rendezték meg Budapesten, a mentorságot felvállaló Losonci Téri Általános Iskolában, ahol ott voltak a Szent Anna Katolikus Iskola képviselői is. A rendezvényen elhangzott, hogy a nyírteleki iskola mellett egy-egy bajai, szentendrei és budapesti iskola pedagógusai vehetnek részt ezen a képzésen, ami már ma meg is kezdődik Cegléden. Mint Horváth-Bócsi Irén, a nyírteleki iskola igazgatója lapunknak elmondta, a két időpontban megrendezendő háromnapos, bentlakásos tanfolyamon az oktatási intézményükből 15 pedagógus vesz részt.