Tanévnyitó

Tanszerlista 1. osztály
2020-08-25
A Losi diákja, Radó Dominik a Móra Kiadó Országos LÜK versenyének harmadik helyezettje
2020-09-23
Tanszerlista 1. osztály
2020-08-25
A Losi diákja, Radó Dominik a Móra Kiadó Országos LÜK versenyének harmadik helyezettje
2020-09-23

Kedves Gyerekek, kedves Kollégák és tisztelt Szülők!


Tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk ünnepélyes tanévnyitójának minden résztvevőjét. Szeretettel köszöntöm a Tankerületi Központ részéről Csőváriné Gurubi Judit szakmai igazgató- helyettes Asszonyt, Garamvölgyiné Mérei Judit Osztályvezető Asszonyt és Stenczinger Csilla címzetes igazgató Asszonyt. Engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Barabási Csilla vagyok az iskola régi-új tanára és augusztus 16.-tól az intézmény vezetője. Megtiszteltetésnek érzem Stenczinger Csilla után lépni a dobogóra, aki a Losi számára az elmúlt 15 év meghatározó személyisége volt. Szeretném bemutatni iskolánk vezetését - 2 intézményvezető-helyettesemet: Nyírő-Kovács Mártát és Déri Zsoltot.


Vége a nyárnak, de külön örömet jelent, hogy az előző tanév utolsó hónapjaival ellentétben most találkozhatunk és remélem ez így is marad. Kedves Gyerekek! Nagyon hiányoztatok a pedagógusoknak és remélem Nektek is hiányzott az iskola! Új tanév kezdődik! Van akinek az első, van akinek az utolsó ebben az iskolában! Körülnézve, új gyerekeket, új arcokat, új tanítókat, új tanárokat láthattok! Engedjétek meg, hogy bemutassam és köszöntsem egy szál virággal iskolánk új pedagógusait, akik most csatlakoznak csapatunkhoz:

 • Balatoni Lászlóné Lídia 1.a osztály napközis tanára
 • Szilágyi Kata – 5.c osztály osztályfőnök
 • Verburgné Sebő Julianna – 5. b osztály osztályfőnöke
 • Szabó Péter – testnevelő tanár
 • Óraadó pedagógusként csatlakoznak a nevelőtestülethez:
 • Feketéné Korcsog Judit, magyar és napközis tanáként
 • Decsi Réka matematika és angol tanárként
 • Harczi Krisztina napközis tanárként

Kedves Kollégáim!

A gyerekek iskolai munkájának, életének szervezése, támogatása a Ti feladatotok – ez nagyon nagy munka. Ehhez kívánok Nektek megbecsülést, sok türelmet, kitartást, elhivatottságot és természetesen lelkes, tanulni vágyó, vidám diákokat, segítő, együttműködő szülőket és sok-sok mosolyt fakasztó sikert!


Kedves Gyerekek!


Gyorsan eltelt a nyár és remélem, sok élménnyel gazdagodva tértek ma vissza az iskolapadba. Örülök, hogy a szünidőben vigyáztatok magatokra, sokat nőttetek, erősödtetek, ügyesebbek lettetek. Ez a nyári szünet is olyan gyorsan múlt el, mint a többi. Azért remélem, hogy mindenkinek sikerült kipihennie az előző év fáradalmait, és energiával megtelve, újult erővel, tele tudásvággyal, tenni akarással vágtok neki a következő tanévnek. A 8 órakor megszólaló csengő azt jelezte mindenkinek, hogy BECSENGETTEK, kezdődik egy újabb tanév. A nagyobbak már ismerősként léptek be ma reggel az ajtón, tudják mi vár rájuk, de a legkisebbek még csak mától ízlelgetik majd, hogy milyen is az iskola. A mai naptól változik a megszokott, napi programotok. Az új tanévvel kezdetét veszi a mindennapos munka: a tanulás, mely kitartást, szorgalmat és figyelmet igényel. Ezzel a feladattal azonban nem egymagatoknak kell megbirkózni, hiszen itt vannak osztályfőnökeitek, tanáraitok, akik segítenek nektek ebben. Ők már vártak benneteket: augusztus közepétől diszítgették a tantermeiteket, az iskola folyosóit, hogy jól érezzétek magatokat. Kérlek Benneteket, vigyázzatok a megszépült termekre, óvjátok, őrizzétek tisztaságát, tartsátok be az iskola életét szabályozó házirendet. A tanév során érdekesebbnél érdekesebb programokat szervezünk, ha a járványhelyzet csillapodik, a már megszokott programok mellett új izgalmas rendezvények is színesíteni fogják a palettát.

A helyzetükből adódóan 3 évfolyamhoz szólnék külön. Az iskola utolsó éves tanulóihoz, a kis ötödikesekhez és az iskolát kezdőkhöz szólnék most.


Kedves nyolcadikosok!


Hozzátok szólok először! Ti lettetek iskolánk legnagyobb diákjai. A kicsik felnéznek rátok! Kérlek, hogy viselkedésetekkel, tanuláshoz való hozzáállásotokkal szolgáljatok példaként az alsóbb évfolyamosok számára! Nagyon érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár rátok, hiszen ki kell választanotok azt az iskolát, ahol tovább szeretnétek tanulni. Fel kell készülnötök a felvételire, a felvételi elbeszélgetésekre. Sok tanulás, munka kell, hogy betöltse napjaitokat az elkövetkező hónapokban. Kívánom, hogy ennek tudatában egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat, vegyetek részt az iskola életében, hogy igazán sikeres legyen ez az utolsó tanév és jövőre mindannyian abban iskolában folytathassátok tanulmányaitokat, ahol a legjobban ki tud bontakozni tehetségetek.


Kedves ötödikesek!


A mai napon beléptetek, a nagyok, a felsősök táborába. Tudom szívetek még visszahúz az alsós léthez, szemetekkel a tanító nénit keresitek még. Sok új dolog vár rátok, de félnetek nem kell, a mai naptól Rita néni, Juli néni és Kata néni segíti, vigyázza lépteitek. Forduljatok hozzájuk bizalommal!


Kedves elsősök!


Különösen nagy szeretettel köszöntelek Benneteket, akik ma először lépitek át az iskolakaput, hogy megkezdjétek általános iskolai tanulmányaitokat. Ti, 55-en, akik még nem rég az óvodába jártatok, most itt ültök az első sorokban, tele izgalommal, várakozással. Én már tudom, hogy nagyon jól fogjátok érezni itt magatokat, és nemcsak írni, olvasni és számolni, de még úszni is megtanultok. Csupa érdekes dolgok várnak rátok. És mostantól Ti vagytok a Losi legkisebbjei. Érezzétek nagyon jól magatokat kis losisként az iskolánkban!


Kedves Szülők!


Tisztelettel köszöntöm Önöket! Minden tanév újabb feladatokat rejt magába. És nemcsak a gyermekek, de a szülők és pedagógusok számára is. Tudjuk, hogy nehéz hónapok által zárult az előző tanév. A digitális oktatás mindannyiunkat próbára tett. Reménykedünk, hogy az új tanév újabb ilyen jellegű próbák elé nem állít majd! Ha mégis, igyekszünk felkészülni rá, hogy ne érjen váratlanul egy esetleges újabb digitális időszak. A tanév során szükség lesz a figyelmükre, a türelmükre, a pedagógusokkal való együttműködésükre. Ha együtt, közösen figyelünk gyermekeinkre, biztosan találunk megoldást problémáikra. Mert aki gyereket nevel, az jövőt nevel. Kérem, önöket kísérjék figyelemmel iskolánk honlapját, vegyenek részt a szülői értekezleteken, fogadó órákon, ahol mindenről tájékoztatni fogjuk Önöket, ahol hírt adunk minden iskolai eseményről, diákjaink tanulmányi és sport verseny eredményeiről. Kérem kövessék figyelemmel gyermekeik tanulmányi előmenetelét az E-Kréta rendszerén keresztül. A továbbiakban néhány közérdekű információt szeretnék ismertetni:


 • a mai napon az elsősökért 10.45 órakor lehet jönni
 • a többi évfolyamokon 4 osztályfőnöki óra lesz megtartva 11.40-ig
 • a mai napon a gyerekek megkapják a tankönyveket is.
 • aki befizetett, ár ma itt ebédelhet.
 • Ma délután elkezdődnek a szülői értekezletek. Nagyon várunk minden kedves szülőt. (kérem tartsák be a járványügyi intézkedéseinket – maszk, távolságtartás
 • 1. évfolyam 2020.09.01. 17:00 (osztálytártermekben)
 • 2-8. évfolyamokon 2020.09.07. 16.30.

Ezennel megköszönöm a megtisztelő figyelmet, és Ady Endre szavaival
„Ha élet zengi be az iskolát, Az élet is derűs iskola lesz.”
megnyitom a 2020-2021-es tanévet.

Barabási Csilla