Megemlékezés 1956-ról az alsó tagozaton

AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA
2020-11-04
Pályaorientációs Nap
2020-11-06
AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA
2020-11-04
Pályaorientációs Nap
2020-11-06

Megemlékezés 1956-ról az alsó tagozaton

Az első évfolyam ( 1.a és 1.b) október 23-i megemlékezés alkalmából előzetesen nemzeti zászlókat készített, színezőket festett. Beszélgettünk az 56-os eseményekről. Majd ünnepi séta keretében elhelyezte a lyukas zászlókat a Corvin közben az 56-os Pesti Srác szobor (Győrfi Lajos alkotása) talapzatán.

2. évfolyam (2.a)

Megnézték a Budakeszi srácok című film iskolával kapcsolatos részleteit, és alaposan meg is beszélték a 64 évvel ezelőtti életkörülményeket. Meghallgatták a forradalom dalait, és képeket nézegettek az eseményekről. Majd a 2. órában megnézték és elemezték a Budakeszi srácok, közvetlenül a forradalmat feldolgozó részét.

3. évfolyam (3.a)

KIP-es óra keretében emlékeztünk 56-ra. Mozaikkal történt csoportalakítás után, megnéztük a film egy részletét. Előtte megfigyelési szempontokat kaptak a gyerekek, melyek alapján elkészültek a csoportok produktumai. Az órát a Himnusz meghallgatásával fejeztük be.

3. Évfolyam (3.b)

Egy gyerek történetét hallgatták meg a forradalom napjairól. Feladatok, melyeket elvégeztek: csoportmunkában puzzle-t készítettek és raktak össze, dramatizáltak (kisfiú a tankok között) filmforgatást játszottak, memóriajátékot készítettek. Végül elénekelték - Bródy : Ha én rózsa volnék- című dalát.

4. évfolyam (4.a)

Megnéztek a filmből egy részletet, majd rövid beszélgetés után a csoportok az adott feladatokhoz elkészítették a produktumot.