Emléktáblát avattunk…

Losoncis sakkozók a Nemzeti Galériában, az V. Világsakkfesztivál programjain
2019-11-06
Október 23.
2019-11-07
Losoncis sakkozók a Nemzeti Galériában, az V. Világsakkfesztivál programjain
2019-11-06
Október 23.
2019-11-07
 

Jó 10 éves barátságot ápolunk a berlini testvérklubunkkal, a Rotary Club Berlin-Gendarmenmarkt-tal. Az RC Budapest-Margitsziget által 10 éve támogatott, Losonci Téri Általános Iskolában 3 tanórán vehettünk részt. Láthattuk, hogy az iskola diákjai és tanárai, hogyan élik már a mindennapokban, magától értetődően, eredményesen az 5 éve bevezetett KIP ( Komplex Instrukciós Program) módszert. A pedagógusok számára nagy kihívást jelent bevonni valamennyi tanulót a csoportos, a hagyományostól eltérő, figyelem felkeltő és motiváló tanórákba. Az áldozatos munka meghozta a gyümölcsét, a gyerekek jó úton vannak, pozitívak a visszajelzések. Öröm volt látni, ahogyan a gyerekek szinte játszva, csoportokat alkotva tanulnak. A hév a vendégeinket Berlinből és minket is elragadott, olyan elan és szeretetteljes légkör uralkodott. Csak ámult minden felnőtt!

Bármelyik osztályba mentünk be a gyerekek szépen, kórusban köszöntöttek minket. Az órák után, ünnepélyes keretek között az iskola bejárata mellett emléktáblát avattunk. A rotarys barátaink nagyon meghatódtak ezen a gesztuson, hogy ily módon köszönjük meg a segítségüket és az iskola által készített műsoron. Ez a Rotary szellemiség lényege, hogy a közös összefogásból segíteni tudjunk, és mosolygós gyermekarcokat lássunk.

Köszönjük a gyerekeknek és tanáraiknak, hogy bekukkanthattunk az órákra, nagyon ügyesek voltak.

A német vendégeinknek és nekünk is nagyon megható volt látni a gördülékeny és motiváló KIP módszer alkalmazását, a LÜK használatát és köszönjük még egyszer a gyerekkórus előadását , az énekeket , verseket és a kis meglepetéseket, amiket kaptunk Tőlük az előadás után búcsúzóul.

Dr.Turner Beatrix