Nyert a Losi a Karácsony Sándor Közalapítvány pályázatán

Projekt év a LOSONCIBAN
2020-10-15
AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA
2020-11-04
Projekt év a LOSONCIBAN
2020-10-15
AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA
2020-11-04

Nyert a Losi a Karácsony Sándor Közalapítvány pályázatán

A Karácsony Sándor Közalapítvány digitális eszközökre kiírt pályázatán a Losonci Téri Általános Iskola három tanítási eszköz beszerzésére nyert támogatást.

A pályázat megírásakor szem előtt tartottuk az új kerettanterv követelményeit, és annak megfelelően olyan eszközöket választottunk, melyek iskolánkban még nincsenek, de ismeretük, használatuk követelmény.

Ezért mindenekelőtt padlórobotot szereztünk be, a 3-4. és az 5. évfolyam számára, hogy a digitális kultúra tantárgy keretein belül a robotikát meg tudják tanulni. Ezzel könnyebben megértik az alapfokú algoritmizálást és blokkprogramozást.

A gyerekek nagy érdeklődéssel vették kézbe a Bee Bot méhecskét. Lelkesen vetették bele magukat a munkába.

Szintén a robotika témakörébe tartozik a mikro:bit programozása. Ebből a digitális eszközből is sikerült többet beszerezni a Karácsony Sándor Közalapítvány támogatásával

A mikro:bit már kicsit elvontabb gondolkozást igényel. Kicsi ledek világítását kell programozni az eszközön. A tanulók első ránézésre nem értették a feladatot, de hamar megértették az algoritmizálást.

A harmadik eszköz, amire pályázott a Losi a MirrorScreen vezeték nélküli adapter volt. Erre azért volt szükség, mert a digitális eszközök használata egyre gyakoribb a tanórákon, és tanulói tableteken vagy telefonokon készítik el a diákok egyénileg vagy csoportosan a feladatokat. A MirrorScreen lehetővé teszi, hogy a tanulói feladatokat, produktumokat projektor segítségével kivetítsük, hogy az egész osztály láthassa. A Losi KIP-es munkaközössége törekszik arra, hogy a KIP foglalkozásokat össze tudja hangolni a kor digitális kihívásaival. Ezért kifejezetten nagy segítség a KIP-es tanórák végén tartandó produktum bemutatásánál, ha kivetíthetővé válik a diákok elkészített munkája.

Köszönjük a Karácsony Sándor Közalapítvány támogatását!

Budapest, 2020. október 30.

Rábel Margit

digitális munkaközösség vezetője